El Gremi de Transports i Logística de Catalunya satisfet amb la sentència del Tribunal Suprem sobre el cèntim sanitari

3507716478_400e516a9f_z

(Foto realitzada per Eduardo Otubo)

  • El TS obliga l’Estat a retornar l’Impost sobre Vendes Minoristes d’Hidrocarburs imposat pel Govern l’any 2002.

 

 Terrassa, 29 de gener de 2016. El Gremi de Transportistes de Catalunya ha presentat per la via de la reclamació patrimonial de l’Estat la devolució d’uns 2.500.000 d’ euros corresponent a l’Impost sobre Vendes Minoristes d’Hidrocarburs (IVMDH), conegut com el “cèntim sanitari”, imposat pel Govern l’any 2002 i derogat pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea el febrer de 2014.

Aquestes reclamacions des del passat mes d’octubre estant sent rebutjades sistemàticament per part del Ministeri d’Hisenda, obligant als interessats que volen seguir endavant amb la reclamació via Suprem, tenint en compte les despeses que representa aquesta opció.

El passat dimarts 26 de gener, el Tribunal Suprem va dictar les primeres sentències de les reclamacions practicades, essent favorables als demandants i obligant l’Estat a retornar el cèntim sanitari indegudament cobrat.

Segons Joaquim Gil, assessor del Gremi de Transports i Logística de Catalunya, “aquesta sentència obre la via de per cobrar a aquells empresaris que van fer la reclamació pertinent, caldrà veure quin sistema utilitzarà el govern per pagar aquest import.“

Sobre la via de reclamació per responsabilitat patrimonial:

Una segona via és la reclamació per responsabilitat patrimonial de l’Administració, en virtut de l’article 106.2 de la Constitució Espanyola, l’article 139 de la Llei 30/1992 i el Reial decret 429/1993, de 26 de març, pel qual s’aprova el Reglament dels Procediments de les Administracions Públiques en matèria de Responsabilitat Patrimonial. Aquest procediment, també s’inicia en via administrativa, i de desestimar-se o no resoldre’s en un termini de sis mesos, obre la via jurisdiccional davant els Tribunals Contenciosos Administratius.

Aquest procediment es fonamenta, en el dret a una indemnització pels danys que ha causat l’Administració espanyola, en mantenir durant 10 anys un impost la legalitat del qual estava qüestionada per les Autoritats Europees, i actuar de mala fe, segons ha manifestat el propi Tribunal Europeu.

 

REDACTOR DE NOTICIAS DEL GREMI DE TRANSPORTS I LOGÍSTICA DE CATALUNYA
Sr. Pau Fluriach Fernández
paufluriach@gmail.com

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>