Vaga indefinida de transport a França a partir del 25 de setembre

Sindicats francesos han organitzat una roda de premsa per a convocar una vaga indefinida en el sector del transport per carretera a partir del dilluns, 25 de setembre, per a protestar contra la reforma laboral portada a terme per l’ex-ministra d’ocupació, Myriam El Khomri, del llavors president François Hollande, i per les ordenances Macron “que fan que els llocs de treball siguin més flexibles i precaris”, segons denuncien aquestes organitzacions.

Per la seva part, l’actual govern francés s’ha reunit amb els sindicats CGT i FO per a discutir sobre la seva reivindicació en el sector del transport i intentar aconseguir la desconvocatòria de la vaga.

De dur-se a terme finalment la vaga, els sindicats prometen “accions fortes”, que podrien resultar en bloquejos de llocs estratègics, com ara dipòsits de petroli. El secretari general de la federació CGT-Transport, Jerome Verdad, ha advertit que “serà una vaga que tindrà conseqüències molt reals en l’economia francesa”.

La patronal francesa de transport FNTR insisteix que la convocatòria prevista està dirigida a les ordenances de la llei laboral, no al sector del transport de mercaderies en particular.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>