Medi Ambient Logistic

images

Benvolguts,

En la situació actual del mercat logístic i del transport, on l’estalvi i eficiència energètica està a primera pàgina, us volem recordar la importància d’assolir a nivell intern un alt grau de control de la qualitat i paràmetres ambientals. Aquests aspectes, que sovint es donen per descomptat, sovint són clau per posicionar-se en un mercat que continua essent exigent amb les empreses que hi vulguin actuar.

Amb aquesta finalitat, la Organització Internacional de Normalització (ISO) ha anat generant instruments per ajudar a les empreses a assolir un millor control dels seus processos i una millora contínua de la qualitat dels seus serveis. Així doncs, la implantació de sistemes de gestió de la qualitat i el medi ambient basats en les normes ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004 respectivament, han estat i continuen sent una molt bona eina per optimitzar i millorar el funcionament de les empreses.

L’aposta per a l’ús d’aquests sistemes de gestió implica una primera fase d’implantació de les normes i una segona de certificació per part d’un organisme acreditat.

Actualment, l’acreditació per la norma ISO 14001:2004 de medi ambient està subvencionada per la Generalitat de Catalunya.

Un aspecte clau a l’hora d’optar per implantar un sistema de gestió és l’elecció d’un bon equip assessor que ajudi a l’empresa a extreure el màxim partit a la norma en benefici del funcionament de l’empresa.

 

www.consultoriagesmat.com

 

Toñi González i Sergi Clapés

Departament Tècnic