2016-2017 Un any de grans reptes

PQE

Durant aquest any 2015-16 hem vist com s’inicien noves normatives i iniciatives legislatives des de Europa així com propostes de noves normatives en països concrets que s’han d’armonitzar.

Molts diuen que es l’any del repensament, de la recuperació i d’una nova oportunitat pel sector. Es cert, però només a mitjes.

Novetats que no ens han de deixar indiferents: la incertesa en l’àmbit polític, les iniciatives en temes de megacamions, les conclusions de les 44Tn , la major implicació en el sector de l’àmbit polític, el cèntim sanitari,  la ampliació dels supòsits del actes delictius i  la implantació del model preventiu d’actes delictius, la introducció de la energia i la mobilitat, el factor mediambient, nous impostos com Eurovinyeta, etc.

Certament hi ha alguns reptes que no seran fàcils de resoldre, però de forma insistent farem pinya per millorar el nostre sector i el nostre teixit empresarial.

La competitivitat del sector no només passa per fer una gestió eficaç i eficient de la nostra pròpia empresa sinó d’un creixement en teixit, és a dir, en col·laboracions, en relacions. Podem créixer si fem pinya, no només si som competitius pels nostres carregadors, sinó si entre nosaltres existeix tal nivell de cohesió que podem fer de la Nostra Logística un sector competitiu per a la nostra indústria front a l’exterior.  Manca una visió més transversal del nostre sector que ens uneixi.

En segon lloc hem de ser conscients que la mobilitat real, passa tant per la flexibilització normativa com de les infraestructures. Dir que el mateix mercat és lliure no és compatible amb una excessiva legislació i imposició normativa de tots els aspectes i àmbits en els que la logística és present. I per altre part la contínua modificació i més estricta restriccions a la circulació per carretera  fa inviable donar sortida a les contínues contingències que té el nostre sector. Quantes solucions imprevistes i de quants àmbits ha de donar el nostre cap de tràfic o encarregat d’expedició per resoldre situacions quotidianes provocades per factors que no son estrictament els de negoci!

La gestió electrònica i les inversions en IT han vingut per quedar-s’hi i per millorar la nostra gestió. Ja no és una avantatja competitiva, és una realitat necessària que cada vegada més els operadors logístics tenen com a prioritat:  la interconectivitat.

De la mateixa manera i de forma acompassada la administració ha de donar un pas endavant cap a la finestra electrònica i la gestió documental electrònica. Fins quan serà obligatori el paper en totes les gestions de transport?

Finalment el debat energètic passa per una gestió del canvi en infraestructura, dels camions i de la pròpia gestió administrativa. Podem parlar de la “petjada de carboni” i fins i tot la podem calcular, però la claredat en molts temes d’aquests passa per petjar una realitat molt més clara: la renovació dels camions i els vehicles. No és casualitat la diferencia d’un mercat de segona mà i la de compra de nous vehicles es extremadament alta donada la situació del sector.

És clar que la fulla de ruta, paga la pena expressar-ho així,  és plena d’aspectes importants i que a un més a un altre tenen una repercussió important.

Des de el Gremi de Transports i Logística de Catalunya lluitem per tots i amb tots començant pels nostres agremiats i colze a colze amb altres organitzacions i administracions per fer un teixit logístic més cohesionat, coherent i sobretot, productiu.

Anirem, durant aquest any, fent notes i notícies del sector per convèncer a tots , primer a nosaltres, que hem de donar un valor realment estratègic al nostre mercat. Conscienciar que la administració, amb el seu lideratge, amb el carregador, com el més interessat, i tots els usuaris que la logística es i ha de ser un element altament estratègic per a la nostra indústria i creixement del nostre país.

Us escoltem, truqueu-nos.!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>